Krupicové knedlíky s hruškovými povidly
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1/2 l mléka
- 125 g dětské krupičky
- cca 125 g strouhanky
- 3 lžíce třtinového cukru
- hrušková (nebo jiná) povidla
- cca 100 g másla
- 3 lžíce oleje
- med
- zakysaná smetana
Postup Krupicové knedlíky s hruškovými povidly
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku smíchejte mléko se lžičkou cukru, lžičkou másla a krupičkou a uvařte hustou krupicovou kaši, nechte vychladnout.
Vlhkýma rukama tvořte z těsta silnější placičky a doprostřed vložte lžičkou trošku povidel, zabalte knedlíčky. Na pánvi rozehřejte olej s máslem a orestujte strouhanku dozlatova. Pak přidejte do pánve knedlíčky a asi minutu restujte ze všech stran.
Až budete mít všechny knedlíky ve strouhánce prohřáté a obalené, dejte je stranou, přidejte do zbylé strouhanky dvě lžíce cukru. Promíchejte a vzniklou směsí posypejte hotové knedlíčky. Na talíři můžete přidat zakysanou smetanu, politou lžičkou medu.
Z těsta můžete udělat jen šišky nebo menší prázdné knedlíčky (noky), povidla nebo džem rozmíchat přímo se zakysankou a na talíři polít.