Vepřová kýta na pivě v římském hrnci
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová kýta
- brambory
- 2 menší cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 dcl piva
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 1 plechovka žampionů (když nejsou čerstvé)
- sůl
- pepř
- gulášové koření
Postup Vepřová kýta na pivě v římském hrnci
Postup přípravy receptu
-
Z deci piva, hořčice, soli, pepře, gulášového koření, cibule a česneku si připravíme marinádu. Maso a žampiony si naložíme do marinády cca 30 před pečením.
Do pekáčku dáme nakrájené brambory, navrch uložíme maso i s marinádou a pečeme na 180°C cca 70 minut. Po 45 minutách podlijeme zbylým pivem
Římský hrnec si namočíme cca 45 min před pečením ve studené vodě.