Cukrové sušenky
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 ml zakysané smetany
- 150 g másla
- Na obalení:
- 1 vejce
- 50 g cukr krystal
Postup Cukrové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Mouku se smetanou a na kousky pokrájené máslo pokojové teploty spolu zpracujeme dohromady a dáme do lednice zatuhnout alespoň na 30 min, ideálně přes noc.
Potom vyválíme asi na 3 - 5 mm a vykrájíme libovolné tvary, lépe vypadají s vykrojeným středem.
Potom jednou stranou vykoupeme ve vejci (nebo můžeme použít mašlovačku) a tou mokrou stranou položíme do krystalového cukru a pak přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme mírně ve vyhřáté troubě (150 °C horkovzduch) asi 8-10 minut do mírného zrůžovění.