Rumové pralinky
Recepty, MoučníkyPostup Rumové pralinky
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vyšleháme do hladké hmoty. Tu nalijeme do silikonové formy na pralinky až po okraj a necháme chvilku v ledničce.
Zchladlou, ale stále ještě tekutou čokoládu pak vylijeme zpět do hrnce. Formu i s čokoládou, která ulpí na bocích, vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout.
Mezitím si připravíme náplň. Nutelu umícháme s rumem (množství dle chuti a hustoty nutely) na řidší krém, kterým pak naplníme ztuhlé čokoládové formičky asi 3 mm pod horní okraj. Znovu rozpustíme čokoládu a zalijeme jí krémovou náplň tak, aby vzniklo pevné dno bonbonu. Necháme v chladu dobře ztuhnout a poté bonbony vytlačíme z formiček.
Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.