Rumové pralinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g hořké čokolády
25 g ztuženého tuku
3 lžíce nutela
rum

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu, nakrájený tuk a vyšleháme do hladké hmoty. Tu nalijeme do silikonové formy na pralinky až po okraj a necháme chvilku v ledničce.

  2. Zchladlou, ale stále ještě tekutou čokoládu pak vylijeme zpět do hrnce. Formu i s čokoládou, která ulpí na bocích, vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout.

  3. Mezitím si připravíme náplň. Nutelu umícháme s rumem (množství dle chuti a hustoty nutely) na řidší krém, kterým pak naplníme ztuhlé čokoládové formičky asi 3 mm pod horní okraj. Znovu rozpustíme čokoládu a zalijeme jí krémovou náplň tak, aby vzniklo pevné dno bonbonu. Necháme v chladu dobře ztuhnout a poté bonbony vytlačíme z formiček.

  4. Skladujeme v chladu, ale raději ne v lednici, přílišným chladem se na povrchu vylučují očka kakaa a tuku a bonbony pak nevypadají hezky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!