Hummus s dýní
Recepty, PomazánkySuroviny
- 2 hrsti nakrájené dýně Hokkaidó nebo máslové dýně
- 1 hrnek uvařené cizrny
- 1 lžíce tahini
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- citronová šťáva podle chuti
- sůl
- malý stroužek česneku
- špetka chilli koření
Postup Hummus s dýní
Postup přípravy receptu
-
Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky (dýni Hokkaidó nemusíme loupat, ostatní druhy ano) a uvaříme v malém množství vody doměkka. Případně můžeme dýni upéct v troubě, sice to trvá déle, ale zvýrazní se její přirozená chuť.
Zchladlou dýni rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, římským kmínem, chilli kořením a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme trochou vody.
Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.