Vepřové kostky na celeru a smetaně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
sklenice strouhaného sterilovaného celeru (180 g)
200 g husté zakysané smetany
1 cibule
lžíce protlaku
lžíce plnotučné hořčice
lžička sladké papriky
lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky cukru
vývar nebo voda
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme maso nakrájené na větší kostky. Opékáme než se maso zatáhne a dáme protlak, hořčici a nakonec papriku.

  2. Zamícháme a přilijeme celer i s nálevem a horký vývar nebo vodu tak, aby maso nebylo úplně ponořené. Vsypeme všechno koření, cukr a dusíme v tlakáči 35-40 minut.

  3. V kastrolu s poklicí déle, ale do měkka. Nakonec přidáme smetanu a povaříme. Díky celeru není třeba zahušťovat, ale kdo chce přidá lžíci hladké mouky rozmíchané v troše vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!