Vepřové kostky na celeru a smetaně
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové plece
- sklenice strouhaného sterilovaného celeru (180 g)
- 200 g husté zakysané smetany
- 1 cibule
- lžíce protlaku
- lžíce plnotučné hořčice
- lžička sladké papriky
- lžička sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky cukru
- vývar nebo voda
- olej
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kostky na celeru a smetaně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme maso nakrájené na větší kostky. Opékáme než se maso zatáhne a dáme protlak, hořčici a nakonec papriku.
Zamícháme a přilijeme celer i s nálevem a horký vývar nebo vodu tak, aby maso nebylo úplně ponořené. Vsypeme všechno koření, cukr a dusíme v tlakáči 35-40 minut.
V kastrolu s poklicí déle, ale do měkka. Nakonec přidáme smetanu a povaříme. Díky celeru není třeba zahušťovat, ale kdo chce přidá lžíci hladké mouky rozmíchané v troše vody.