Vepřové maso na hlívě ústřičné
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa
- 10 dkg hlívy
- harissa
- kari
- cibule
- olej
- hladká mouka
- voda
- chilli pasta
- sůl
- pepř
- 0.5 l vývaru
Postup Vepřové maso na hlívě ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibulku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se vařením rozvařila a nebyla na skus cítit.
Rozpálíme v hrnci olej, na který dáme osmahnout plátky vepřového masa. Poté maso vyjmeme z hrnce a necháme je na teplém místě.
Hlívu ústřičnou opláchneme v teplé vodě a nakrájíme ji na nudličky, popřípadě na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, dáme na něj cibulku společně s houbami a smažíme do té doby, než houby pustí vodu.
Do menšího hrnce vložíme tuto směs, přidáme již osmahnuté vepřové maso, přidáme harissu, pepř, sůl, chilli, kari, zalijeme vývarem, dusíme doměkka.
Zhruba po 35 minutách dušení je maso hotové a následuje zahuštění omáčky. V hrníčku rozmícháme hladkou mouku společně s vodou a za stálého míchání vlijeme do omáčky, dokud nezhoustne, poté ještě provaříme. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s houskovým knedlíkem.