Lívance s malinovou omáčkou a ořechovým posypem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

3/4 l mléka
20 g droždí
40 g cukru
400 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
2 hrsti čerstvých malin
cukr
směs ořechů:
kešu
pistácie
lískové ořechy
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si nejprve kvásek z rozdrobeného droždí, polévkové lžíce cukru, polévkové lžíce mouky a trochy vlažného mléka.

  2. Zbytek mouky nasypeme do větší mísy. Přidáme vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolíme špetkou soli a pořádně promícháme.

  3. Řídké těsto necháme na teplém místě kynout (cca 20-30 minut). Pánev na lívance jen lehce potřeme tukem.

  4. Naběračkou naléváme těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Maliny zasypeme lžicí cukru a necháme provařit, dokud nevznikne omáčka. Lívance přelijeme omáčkou, a dle libosti posypeme nasekanou směsí ořechů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!