Lívance s malinovou omáčkou a ořechovým posypem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 3/4 l mléka
- 20 g droždí
- 40 g cukru
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- sůl
- 2 hrsti čerstvých malin
- cukr
- směs ořechů:
- kešu
- pistácie
- lískové ořechy
- mandle
Postup Lívance s malinovou omáčkou a ořechovým posypem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si nejprve kvásek z rozdrobeného droždí, polévkové lžíce cukru, polévkové lžíce mouky a trochy vlažného mléka.
Zbytek mouky nasypeme do větší mísy. Přidáme vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolíme špetkou soli a pořádně promícháme.
Řídké těsto necháme na teplém místě kynout (cca 20-30 minut). Pánev na lívance jen lehce potřeme tukem.
Naběračkou naléváme těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Maliny zasypeme lžicí cukru a necháme provařit, dokud nevznikne omáčka. Lívance přelijeme omáčkou, a dle libosti posypeme nasekanou směsí ořechů.