Zapečená čokoláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 100 g čokolády na vaření
- 100 g nějaké kvalitní a dobré hořké čokolády
- 100 g másla
- kousek másla na vymazání formiček
- 2 lžíce mletých mandlí
- trochu mletých mandlí na vysypání formiček
- 2 žloutky
- 2 celá vejce
- 4 lžíce hnědého cukru
- 4 lžíce dobrého likéru (měla jsem Amaretto, může být i rum)
- moučkový cukr na poprášení podle chuti
Postup Zapečená čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné keramické misky vhodné na zapékání vymažeme změklým máslem a vysypeme mletými mandlemi.
Ve vodní lázni rozpustíme čokolády a máslo. Necháme částečně zchladnout.
Vejce a žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, zašleháme do nich rozpuštěnou čokoládu, lehce vmícháme mleté mandle a likér.
Rozdělíme do formiček a pečeme asi 10 minut.
Můžeme poprášit cukrem a podáváme. Nespalte si jazyk:)