Krkovice na houbách a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
hrst sušených hub
drcený kmín
čerstvě mletý pepř (s tím nešetřete)
sušená majoránka
hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
vývar nebo voda na podlévání
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.

  2. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby a 2 posekané stroužky česneku.

  3. Houby nemusíme předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou.

  4. Okmínujeme, podlijeme vývarem jen tak aby maso nebylo zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C na 30 minut.

  5. Poté odklopíme a necháme dopéct ještě cca 10 - 15 minut. Podle potřeby nepatrně podléváme.

  6. Maso vyjmeme, udržujeme v teple a pekáč přendáme na plotnu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme podle potřeby cca 1 PL hladké mouky, důkladně promícháme a přidáme rozemnutou majoránku a poslední stroužek česneku.

  7. Podlijeme a necháme ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!