Krkovice na houbách a česneku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovice
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- hrst sušených hub
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř (s tím nešetřete)
- sušená majoránka
- hladká mouka na poprášení masa případně na dohuštění šťávy
- vývar nebo voda na podlévání
- olej
- sůl
Postup Krkovice na houbách a česneku
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby a 2 posekané stroužky česneku.
Houby nemusíme předem namáčet, podusí se spolu s masem a změknou.
Okmínujeme, podlijeme vývarem jen tak aby maso nebylo zcela potopené, přiklopíme a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C na 30 minut.
Poté odklopíme a necháme dopéct ještě cca 10 - 15 minut. Podle potřeby nepatrně podléváme.
Maso vyjmeme, udržujeme v teple a pekáč přendáme na plotnu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme podle potřeby cca 1 PL hladké mouky, důkladně promícháme a přidáme rozemnutou majoránku a poslední stroužek česneku.
Podlijeme a necháme ještě 15 minut zvolna provářet. Já jsem ještě do šťávy přidala čerstvě mletý pepř, ale každý podle své chuti.