Šťouchané brambory s kapustou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor typu B
- 100 ml mléka
- máslo
- sůl
- 1/2 kapusty menší
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek másla
- sůl
Postup Šťouchané brambory s kapustou
Postup přípravy receptu
-
Brambory bez slupky nakrájíme a vaříme v osolené vodě doměkka.
Kapustu nakrájíme najemno a vhodíme ji do vroucí osolené vody. Necháme vařit cca 2 minuty a scedíme.
Na pánvi na másle orestujeme cibuli, přidáme okapanou kapustu a rozdrcený česnek. Chvilku ještě promícháváme a opékáme, aby kapusta zůstala na skus.
Brambory slijeme, do horkých přidáme kousek másla a rozšťoucháme. Přiléváme postupně teplé mléko a vmícháme kapustu. Dochutíme, případně dolijeme zbytek mléka podle vzniklé konzistence.