Kuřecí prso obalené Schwarzwaldskou šunkou, s Hermelínem a šťouchané brambory s česnekem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
6 plátků Schwarzwaldské šunky
sůl a pepř
olej + máslo
Hermelín
Brambory:
4 větší brambory uvařené ve slupce
cibule
pažitka
česnek
sůl
olej
Salát:
směs salátů
mrkev
zálivka: citron, cukr, olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme, aby vznikl větší plátek, přes folii zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na 3 plátky šunky a stočíme. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a opečeme. Nakonec poklademe Hermelínem.

  2. Brambory: Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájené brambory, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a opečeme. Přidáme nasekanou pažitku a rozšťoucháme.

  3. Salát: Salát smícháme se zálivkou z citronu, cukru a trošky olivového oleje. Promícháme a necháme přes cedník okapat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!