Americké sušenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1/2 hrnku cukru krystalu
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- lžička soli
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1 vanilínový cukr
- 1 1/4 hrnku hladké mouky
- (lze použít i polohrubou)
- půl lžičky sody
- kousky čokolády (min. 200 g)
Postup Americké sušenky
Postup přípravy receptu
-
Postupně smícháváme jednotlivé ingredience. Až bude vše pečlivě zamíchané, zakryjeme mísu průhlednou fólií a necháme odležet 15-20 minut. Nedávat do lednice!
Předehřejeme troubu na 180°C. Po odležení dáme na plech pečící papír a pokládáme hrudky těsta na plech (viz foto výše). Na hrudky lze použít buď lžíci nebo zmrzlinovou naběračku.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 10-12 minut, nebo dokud neuvidíme zlatavý povrch sušenek. Po vyndání necháme chvíli vychladnout a pak podáváme.