Tyrolské špekové knedlíky

Recepty, Přílohy

Suroviny

5 starších rohlíků
100 g uzeného špeku
250 ml mléka
2 vejce
1 malá cibule
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
sůl
hrst petržele
hovězí vývar
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce. Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku.

  2. Osolíme, promícháme a mokrýma rukama tvoříme koule velikosti golfového míčku. Vaříme v osolené vodě 10-12 minut.

  3. Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého vývaru, vložíme knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou. Jsou ale skvělé i se zelím a pečínkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!