Šťouchané brambory s medvědím česnekem

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g brambor - oloupaných
150 g anglické slaniny (nebo Váhalova, moravská...)
sůl
30 g medvědího česneku
smetana ke šlehání nebo na vaření, je-li třeba

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Během vaření brambor pokrájíme slaninu na menší kostičky a nasucho osmažíme dozlatova. Medvědí česnek drobně pokrájíme.

  2. Měkké brambory scedíme, přisypeme do nich medvědí česnek a slaninu i s vysmaženým tukem. Šťouchadlem na brambory vše společně rozšťoucháme a je-li třeba, například pokud jsou brambory hodně moučnaté, můžeme přidat trošku smetany, ale jen maličko, abychom ze šťouchaných brambor neměli kaši.

  3. Podáváme klidně samostatně, protože jsou i samotné velmi jedlé, nebo jako přílohu s volským okem, smaženým nebo pečeným masem... Vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!