Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g brambor - oloupaných
- 150 g anglické slaniny (nebo Váhalova, moravská...)
- sůl
- 30 g medvědího česneku
- smetana ke šlehání nebo na vaření, je-li třeba
Postup Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Během vaření brambor pokrájíme slaninu na menší kostičky a nasucho osmažíme dozlatova. Medvědí česnek drobně pokrájíme.
Měkké brambory scedíme, přisypeme do nich medvědí česnek a slaninu i s vysmaženým tukem. Šťouchadlem na brambory vše společně rozšťoucháme a je-li třeba, například pokud jsou brambory hodně moučnaté, můžeme přidat trošku smetany, ale jen maličko, abychom ze šťouchaných brambor neměli kaši.
Podáváme klidně samostatně, protože jsou i samotné velmi jedlé, nebo jako přílohu s volským okem, smaženým nebo pečeným masem... Vše dle vlastní chuti.