Panenka a plněné brambory s bramboro-mrkvovým pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
4 větší brambory
3 mrkve
1 cibule
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
mozzarella
6 rajčátek
sůl
pepř
provensálské koření
kousek másla
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vařit rozpůlené brambory a mrkev nakrájenou na kousky. Brambory vaříme skoro do měkka. Po vyjmutí opatrně vydlabeme střed brambor a dáme do misky, přidáme mrkev, kousek másla, společně rozmačkáme na pyré a osolíme.

  2. Vydlabané brambory dáme na plech a plníme kousky jarní cibulky, rajčat, česneku, mozzarely. Osolíme, dochutíme pepřem, provensálským kořením, pokapeme olivovým olejem a dáme zapéct do trouby na 20 minut.

  3. Panenku nakrájíme na špalíčky a na rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Osolíme. Ke konci osmahneme cibuli a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!