Kuřecí sendvič s karamelizovanou cibulí a pečenou dýní
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí prso (o váze 150 – 200g)
- sušený tymián
- sůl
- olej
- 4 cl bourbonu
- Pečená dýně:
- 300 g dýně Hokkaido
- 1 lžíce olivového olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Avokádový dip:
- 80 g zralého avokáda
- 80 g jogurtu
- sůl
- Navíc:
- 6 plátků toustového chleba
- rukola
- karamelizovaná cibule (viz něco navíc)
Postup Kuřecí sendvič s karamelizovanou cibulí a pečenou dýní
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Hokaido nakrájejte na cca 1 cm silné půlměsíčky. Vložte do mísy a promíchejte asi se lžící oleje, trochou soli a pepře. Rozložte na pečící papír.
Kuřecí maso posypte tymiánem a solí.
Rozpalte pánev, přilijte olej a opékejte maso po dvou minutách z obou stran. Přilijte bourbon.
Maso ještě asi po minutě z obou stran opékejte.
Přendejte maso na plech s dýní a vložte do trouby. Maso pečte asi 5-7 minut, poté vyndejte z trouby a dýni nechte dopéct doměkka.
Maso nakrájejte na plátky.
Toustový chléb opečte v topinkovači anebo nasucho na pánvi.
Plátek chleba potřete karamelizovanou cibulí. Rozprostřete dýni, 1- 2 lžíce dipu, rukolu, další plátek chleba, dip, maso, rukolu a přiklopte plátkem chleba potřeného karamelizovanou cibulí.
Do dvou rohů zapíchněte špejli a našikmo překrojte.