Kuřecí sendvič s karamelizovanou cibulí a pečenou dýní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuřecí prso (o váze 150 – 200g)
sušený tymián
sůl
olej
4 cl bourbonu
Pečená dýně:
300 g dýně Hokkaido
1 lžíce olivového olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Avokádový dip:
80 g zralého avokáda
80 g jogurtu
sůl
Navíc:
6 plátků toustového chleba
rukola
karamelizovaná cibule (viz něco navíc)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Hokaido nakrájejte na cca 1 cm silné půlměsíčky. Vložte do mísy a promíchejte asi se lžící oleje, trochou soli a pepře. Rozložte na pečící papír.

  3. Kuřecí maso posypte tymiánem a solí.

  4. Rozpalte pánev, přilijte olej a opékejte maso po dvou minutách z obou stran. Přilijte bourbon.

  5. Maso ještě asi po minutě z obou stran opékejte.

  6. Přendejte maso na plech s dýní a vložte do trouby. Maso pečte asi 5-7 minut, poté vyndejte z trouby a dýni nechte dopéct doměkka.

  7. Maso nakrájejte na plátky.

  8. Toustový chléb opečte v topinkovači anebo nasucho na pánvi.

  9. Plátek chleba potřete karamelizovanou cibulí. Rozprostřete dýni, 1- 2 lžíce dipu, rukolu, další plátek chleba, dip, maso, rukolu a přiklopte plátkem chleba potřeného karamelizovanou cibulí.

  10. Do dvou rohů zapíchněte špejli a našikmo překrojte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!