Klatovský báč
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 g brambor
- 1 vejce
- 5 dl mléka
- 1 kostka droždí
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sádla se škvarky
- sůl
- pepř
- cukr
- majoránka
- sádlo na vymazání pekáče
Postup Klatovský báč
Postup přípravy receptu
-
Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek.
Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou, zbylým mlékem, sádlem ze škvarky a vzešlým kváskem.
Nakonec přidáme rozetřený česnek, sůl a koření.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple 20 minut kynout, pak vlijeme na vymazaný pekáč a dáme na dalších 20 min. kynout a vložíme do vyhřáté trouby.
Po 20 minutách pečení povrch potřeme sádlem a pečeme dalších cca 30 minut, dokud na povrchu nezezlátne.