Klatovský báč

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g hladké mouky
300 g brambor
1 vejce
5 dl mléka
1 kostka droždí
4 stroužky česneku
1 lžíce sádla se škvarky
sůl
pepř
cukr
majoránka
sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek.

  2. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou, zbylým mlékem, sádlem ze škvarky a vzešlým kváskem.

  3. Nakonec přidáme rozetřený česnek, sůl a koření.

  4. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme v teple 20 minut kynout, pak vlijeme na vymazaný pekáč a dáme na dalších 20 min. kynout a vložíme do vyhřáté trouby.

  5. Po 20 minutách pečení povrch potřeme sádlem a pečeme dalších cca 30 minut, dokud na povrchu nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!