Houbovo-cibulové lodičky z listového těsta
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 chlazené listové těsto
- hladká mouka na vál
- 1 vejce
- 6 hnědých žampionů
- 1,5 PL másla
- 2 větší cibule
- rajská šťáva (nebo sušená rajčata v oleji)
- sůl, pepř
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 sedlčanský krémový romadur (90 g)
- petrželka
Postup Houbovo-cibulové lodičky z listového těsta
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto na vále rozválíme na obdélník. Rádýlkem nakrájíme čtverce, ze kterých vytvarujeme lodičky. Kraje lodiček otočíme a přehneme dovnitř. Houby nakrájíme na plátky a orestujeme na másle. Řapíkatý celer pokrájíme na kostičky.
Cibule nakrájíme nadrobno. Do lodiček navrstvíme orestované houby, přisypeme pokrájené cibule, osolíme, opepříme a zakápneme rajčatovou šťávou (nebo přidáme pokrájené kousky sušených rajčat). Poklademe kostičkami řapíkatého celeru. Na každou lodičku položíme plátek romaduru.
Kraje listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem na 180 stupňů cca 12 minut. Zdobíme bylinkami.