Drůbeží placičky s hlívou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g krůtího nebo kuřecího masa
80 g hlívy ústřičné
1 větší jarní cibulka
1 stroužek česneku
sůl
celý pepř
1 vejce
1 lžíce solamylu, cca 20 g
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí nebo kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.

  2. Přidáme drobně pokrájenou lahůdkovou cibulku (i se zelenou natí) a hlívu, nastrouhaný česnek, sůl a pepř dle chuti a vejce, vše zasypeme solamylem a promícháme. Necháme cca půl hodinky odležet.

  3. Do pánve s rozpálenou troškou oleje klademe lžící hromádky, které zploštíme na placičky a smažíme z obou stran dozlatova.

  4. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými bramborami nebo zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!