Řezy s griotkovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
80 g krupicového cukru
3 vejce
1 vanilkový cukr
80 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
Náplň:
250 g másla
60 ml Griotky
400 ml mléka
1 vanilkový pudingový prášek
100 g krupicového cukru
Na ozdobení:
100 g čokolády na vaření
30 g tuku Omega
čokoládové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 8 minut, vychladlé podélně rozřízneme na čtyři stejné pruhy.

  2. Krém: z mléka, pudingového prášku s cukrem uvaříme hladký puding. Do vychladlého po částech zašleháme máslo a polovinu griotky.

  3. Druhou polovinou griotky pokapeme pruhy, které potom spojíme krémem na sebe, krémem potřeme vrch a boky, necháme hodinku v lednici ztuhnout.

  4. Potom celé polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a posypeme zdobením po vrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!