Řezy s griotkovou náplní
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 80 g krupicového cukru
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 80 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 250 g másla
- 60 ml Griotky
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudingový prášek
- 100 g krupicového cukru
- Na ozdobení:
- 100 g čokolády na vaření
- 30 g tuku Omega
- čokoládové zdobení
Postup Řezy s griotkovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, vařečkou zamícháme mouku s kakaem, rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 8 minut, vychladlé podélně rozřízneme na čtyři stejné pruhy.
Krém: z mléka, pudingového prášku s cukrem uvaříme hladký puding. Do vychladlého po částech zašleháme máslo a polovinu griotky.
Druhou polovinou griotky pokapeme pruhy, které potom spojíme krémem na sebe, krémem potřeme vrch a boky, necháme hodinku v lednici ztuhnout.
Potom celé polejeme čokoládou, kterou jsme ve vodní lázni rozpustili s tukem a posypeme zdobením po vrchu.