Sladké cannelloni

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

10-12 těstovin cannelloni
Náplň:
250 g měkkého tvarohu
2 lžíce dýňového pyré (z hokaido dýně)
2 lžíce mletého máku
2 žloutky
1 lžíce cukru moučky
citronová kůra z jednoho citronu
1 lžíce rumu¨
Sníh:
2 bílky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru moučky
1 lžička solamylu
-------
asi 50 g másla
300 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku, do které se vejdou všechny cannelloni v jedné vrstvě, vymažeme důkladně máslem. Smícháme suroviny na náplň, tu dáme do mikrotenového sáčku (zasunutého do půllitru), sepneme sponou a ustřihneme malý růžek. Naplníme nastojato těstoviny - jde to lépe, než patlat lžičkou - a pokládáme je těsně vedle sebe do připravené misky.

  2. Zalijeme smetanou (všechny trubky by měly být ponořeny). Pokud použijete smetanu na vaření, můžete přidat i trochu másla. Důkladně zakryjeme třeba alobalem a pomalu v troubě dusíme - asi 40 minut. Smetana by se měla vsáknout. Pokud se vám zdá, že těstoviny nejsou dostatečně měkké, můžete přidat trošku mléka a dusit ještě chvilku.

  3. Ušleháme sníh ze zbylých dvou bílků, přidáme citronovou šťávu, osladíme a zašleháme i lžičku solamylu. Sníh navršíme na cannelloni a již nepřikryté zapečeme - asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!