Sladké cannelloni
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 10-12 těstovin cannelloni
- Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 2 lžíce dýňového pyré (z hokaido dýně)
- 2 lžíce mletého máku
- 2 žloutky
- 1 lžíce cukru moučky
- citronová kůra z jednoho citronu
- 1 lžíce rumu¨
- Sníh:
- 2 bílky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce cukru moučky
- 1 lžička solamylu
- -------
- asi 50 g másla
- 300 ml smetany
Postup Sladké cannelloni
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku, do které se vejdou všechny cannelloni v jedné vrstvě, vymažeme důkladně máslem. Smícháme suroviny na náplň, tu dáme do mikrotenového sáčku (zasunutého do půllitru), sepneme sponou a ustřihneme malý růžek. Naplníme nastojato těstoviny - jde to lépe, než patlat lžičkou - a pokládáme je těsně vedle sebe do připravené misky.
Zalijeme smetanou (všechny trubky by měly být ponořeny). Pokud použijete smetanu na vaření, můžete přidat i trochu másla. Důkladně zakryjeme třeba alobalem a pomalu v troubě dusíme - asi 40 minut. Smetana by se měla vsáknout. Pokud se vám zdá, že těstoviny nejsou dostatečně měkké, můžete přidat trošku mléka a dusit ještě chvilku.
Ušleháme sníh ze zbylých dvou bílků, přidáme citronovou šťávu, osladíme a zašleháme i lžičku solamylu. Sníh navršíme na cannelloni a již nepřikryté zapečeme - asi 10 minut.