Znojemské vepřové ragú
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového masa
- 50 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 1 PL hořčice
- 2 PL rajčatové šťávy
- 1 PL hrubé mouky
- 2 kyselé okurky
- 2 vařená vejce
- sůl podle chuti
- koření podle chuti
- čerstvá majoránka
- mletá červená paprika
Postup Znojemské vepřové ragú
Postup přípravy receptu
-
Bravčové mäso som umyla a nakrájala na kocky. Na rajnicu som dala slaninu nakrájanú na kocky, keď sa uvoľnil tuk, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. Pridala som mäso, troška podusila, mletú papriku, paradajkovú šťavu a horčicu a všetko som podliala troškou slepačieho vývaru. Pod pokrievkou som dusila na slabšom plameni.
Keď bolo mäso polomäkké, posypala som ho hrubou múkou a ďalej dusila za občasného podlievania vývarom domäkka.
Uvarené vajcia som ošúpala a zavárané kyslé uhorky som nakrájala na malé kocky. Keď bolo mäso mäkké, pridala som nakrájané uhorky a vajcia a už iba pomiešala všetko a vypla som sporák. Teraz som pridala čerstvú majoránku.
Jedlo som podávala s ryžou.