Znojemské vepřové ragú

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa
50 g uzeného špeku
1 cibule
1 PL hořčice
2 PL rajčatové šťávy
1 PL hrubé mouky
2 kyselé okurky
2 vařená vejce
sůl podle chuti
koření podle chuti
čerstvá majoránka
mletá červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Bravčové mäso som umyla a nakrájala na kocky. Na rajnicu som dala slaninu nakrájanú na kocky, keď sa uvoľnil tuk, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. Pridala som mäso, troška podusila, mletú papriku, paradajkovú šťavu a horčicu a všetko som podliala troškou slepačieho vývaru. Pod pokrievkou som dusila na slabšom plameni.

  2. Keď bolo mäso polomäkké, posypala som ho hrubou múkou a ďalej dusila za občasného podlievania vývarom domäkka.

  3. Uvarené vajcia som ošúpala a zavárané kyslé uhorky som nakrájala na malé kocky. Keď bolo mäso mäkké, pridala som nakrájané uhorky a vajcia a už iba pomiešala všetko a vypla som sporák. Teraz som pridala čerstvú majoránku.

  4. Jedlo som podávala s ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!