Lososový burger podle Pohlreicha

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 300 g lososa (ocasní část)
2 šalotky (já použila bílé části 3 jarních cibulek)
2 plátky toustového chleba bez kůrky
1 bílek
čerstvá bazalka (dostatečné množství)
sůl
pepř
Na studenou bazalkovou omáčku
zakysaná smetana
čerstvá bazalka
1 stroužek česneku
1 lžička šťávy z limetky (a trochu kůry)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososa zbavíme kůže a tuku a pokrájíme na malé kostičky. Přidáme najemno nakrájenou cibulku, natrhanou bazalku, na malé kostičky nakrájené tousty, sůl a pepř. Bílek trochu našleháme a vmícháme do směsi. Dáme na chvíli do lednice.

  2. Mezitím si připravíme bazalkovou omáčku. Pohlreich dělal z majonézy, já použila zakysanou smetanu.

  3. Do smetany vmícháme čerstvou bazalku, šťávu a kůru z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jeden utřený stroužek česneku. Na pánvi si rozpálíme olej, ze směsi si utvoříme burgery a opečeme z obou stran cca 3 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!