Sachrův dort po česku
Recepty, DortySuroviny
- 225 g cukru krupice
- 120 g hladké mouky
- 30 g hrubé mouky
- 6 vajec
- 75 g oleje
- 45 g kakaa
- 500 ml šlehačky
- malinová marmeláda nebo jahodová marmeláda
- ovoce
- filigránky na zdobení
Postup Sachrův dort po česku
Postup přípravy receptu
-
Žloutky postupně vymícháme s olejem do pěny.
Bílky vyšleháme s cukrem dotuha. Nejprve si trochu vvyšlehám bílky a potom přidávám postupně cukr, že je vše v pořádku poznám, když zvednu šlehač a na sněhu zůstanou pevné špičky.
Mouku smíchám s kakaem a přidáme ke směsi žloutků a oleje, nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků.
Nalejeme do formy (cca 25-28 cm) a pečeme asi 50 minut na 180°C (horkovzdušná).
Po vychladnutí dort rozříznu, potřu marmeládou a nazdobím šlehačkou.