Tvarůžky a Romadur v mletém mase
Recepty, Mleté masoSuroviny
- cca 300 g mletého masa mix nebo z plece
- 1 vejce
- hrubá mouka nebo krupice dle potřeby
- sůl (pozor na slanost sýrů)
- mletý pepř
- mletý kmín dle chuti (cca 0,5 lžičky)
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička mleté papriky sladké nebo pálivé, dle chuti
- cca 70 g Romaduru
- cca 70 g olomouckých tvarůžků
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Tvarůžky a Romadur v mletém mase
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i strouhankou). Směs necháme půl hodiny odležet a poté z ní mokrou rukou tvarujeme placičky, do jejich středu dáme zhruba centimerový plátek Romaduru nebo tvarůžků, pevně uzavřeme a obalíme v hrubé mouce. Milovníci trojobalu mohou použít i ten.
Smažíme na vyšší teplotě v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova. Během otáčení dáme pozor na to, abychom obal nepropíchli.
Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo chlebem, tatarkou, dipy, zeleninovými saláty...