Tvarůžky a Romadur v mletém mase

Recepty, Mleté maso

Suroviny

cca 300 g mletého masa mix nebo z plece
1 vejce
hrubá mouka nebo krupice dle potřeby
sůl (pozor na slanost sýrů)
mletý pepř
mletý kmín dle chuti (cca 0,5 lžičky)
1 lžička sušeného česneku
1 lžička mleté papriky sladké nebo pálivé, dle chuti
cca 70 g Romaduru
cca 70 g olomouckých tvarůžků
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do mísy, dochutíme kořením a mírně solí. Přidáme vejce, dobře promícháme a mírně zahustíme hrubou moukou, cca 1-2 lžíce (lze i strouhankou). Směs necháme půl hodiny odležet a poté z ní mokrou rukou tvarujeme placičky, do jejich středu dáme zhruba centimerový plátek Romaduru nebo tvarůžků, pevně uzavřeme a obalíme v hrubé mouce. Milovníci trojobalu mohou použít i ten.

  2. Smažíme na vyšší teplotě v pánvi s rozpáleným tukem z obou stran dozlatova. Během otáčení dáme pozor na to, abychom obal nepropíchli.

  3. Podáváme s libovolnou bramborovou přílohou nebo chlebem, tatarkou, dipy, zeleninovými saláty...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!