Květáková kulajda II.

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší květák i s košťálem
3 oloupané středně velké brambory
hříbky - v sezoně čerstvé, jinak namočené sušené, mražené nebo zavařené
1 kelímek zakysané smetany
2 PL hladké mouky
2 PL naloženého kopru - čerstvý nebo zamražený je lepší (já nemám)
1 KL celého kmínu
1 kostka masoxu
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
sůl
cukr
ocet na dochucení
vejce podle počtu strávníků

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a košťál z květáku pokrájíme na drobné kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme se vším kořením, kostkou masoxu a hříbky vařit do litru a půl vody.

  2. Když je vše měkké, přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, přidáme kopr a ještě chvíli povaříme.

  3. Solí, octem a cukrem dle své chuti dochutíme.

  4. Podáváme se ztracenými vejci: Do octem okyselené vroucí vody ponoříme naběračku, do které vyklepneme vajíčko a opatrně shrneme do vroucí vody, kde na malém plameni vaříme 3 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!