Hlívová polévka se zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g hlívy ústřičné
1 cibule
1/4 celeru
1/2 petržele
3 mrkve
2 větší brambory
olej
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
Jíška:
2 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme olej, na něm zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou hlívu, mrkev, petržel a celer a zeleninu orestujeme až začne mrkev pouštět barvičku, pak zalijeme asi litrem vody, osolíme, opepříme a necháme vařit.

  2. Asi po 20 minutách do polévky přidáme na kostičky nakrájené brambory.

  3. Až je zelenina měkká, tak do polévky nalijeme rozmíchanou jíšku s vodou, pořádně ji promícháme a vaříme, ještě vlijeme rozmíchané vejce a asi 10 minut povaříme. Nakonec dochutíme a přidáme majoránku.

  4. Jíšku si připravíme tak, že do rozpuštěného másla nasypeme mouku a jíšku osmažíme.

  5. Až vychladne, zalijeme asi 1 dcl vlažné vody a rozmícháme ji dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!