Hlívová omáčka s koprem

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g hlívy
1 cibule
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
lžička mleté papriky
hrnek vývaru
mléko podle potřeby
100 g smetany na vaření
50 g zakysané smetany
cca 1/2 svazku kopru
4 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
pepř
špetka cukru (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu očistíme, tvrdé části odstraníme a zbytek natrháme na kousky. Jemně nakrájenou cibuli s kořením zpěníme na másle. Přidáme papriku a po zamíchání hlívu. Minutku opékáme a zalijeme vývarem. Dusíme cca 10 minut.

  2. Mouku rozmícháme ve sladké smetaně a přidáme k hlívě. Omáčku podle potřeby zředíme mlékem a vaříme dalších deset minut, občas promícháme. Trochu omáčky odebereme a smícháme se zakysanou smetanou.

  3. Přidáme do omáčky společně s drobně nasekaným koprem. Omáčku už vaříme jen krátce a dochutíme špetkou cukru. Podáváme s vařeným bramborem a ztraceným vejcem nebo jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!