Hlívová polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 10 dkg másla
- 30 dkg hlívy ústřičné
- 1/4 celeru
- 3 mrkve
- 6 větších brambor
- mletý kmín
- 1 kostka masoxu
- sůl
- 5 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 lžičky mletého kmínu
Postup Hlívová polévka
Postup přípravy receptu
-
Hlívu, mrkev, celer očistěte. Brambory oloupejte a nakrájejte na vyhovující kousky.
Do jedné mísy nastrouhejte na hrubém struhadle mrkev a celer, přidejte brambory, celý pepř, nové koření, kmín, sůl.
Na másle necháme 5 minut podusit hlívu. Potom vše, co máme v míse, dáme do hrnce a ještě 8 minut podusíme. Zalijeme 2 litry studené vody a přidáme masox. Když voda začne vařit, vaříme 20 minut, na konec můžeme ještě osolit dle chuti.