Milka řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

KORPUS:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek mléka
6 lžic oleje
1 vejce
1/2 kypřícího prášku
KRÉM:
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
1 bílý jogurt (175g)
1 vanilkový cukr
1 želatinový ztužovač
5 lžic borůvek (které si rozmixujeme a dle chuti dosladíme)

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na korpus si vymícháme těsto klasickým způsobem a upečeme.

  2. Tvaroh smícháme společně ze zakysanou smetanou, jogurtem, van. cukrem, dosladíme podle chuti a vmícháme ještě připravenou želatinu. Vše zamícháme.

  3. Z této směsi si oddělíme asi 5 lžic hmoty a do zbytku zamícháme rozmixované borůvky. Fialovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a světlým krémem děláme do fialového krému fleky. Necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!