Milka řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- KORPUS:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 6 lžic oleje
- 1 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- KRÉM:
- 1 tvaroh
- 1 zakysaná smetana
- 1 bílý jogurt (175g)
- 1 vanilkový cukr
- 1 želatinový ztužovač
- 5 lžic borůvek (které si rozmixujeme a dle chuti dosladíme)
Postup Milka řezy
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na korpus si vymícháme těsto klasickým způsobem a upečeme.
Tvaroh smícháme společně ze zakysanou smetanou, jogurtem, van. cukrem, dosladíme podle chuti a vmícháme ještě připravenou želatinu. Vše zamícháme.
Z této směsi si oddělíme asi 5 lžic hmoty a do zbytku zamícháme rozmixované borůvky. Fialovou náplň rozetřeme na vychladlý korpus a světlým krémem děláme do fialového krému fleky. Necháme vychladnout.