Pomalené plecko v zelenině

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g vepřového plecka
1/2 cibule
3 stroužky česneku
stonek řapíkatého celeru
asi 5 cm bílé části pórku
1 mrkev
6 kapustiček
150 g kapusty
sůl
pepř
tymián
chilli vločky
rozmarýn
libeček
sádlo nebo jiný tuk

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso odblaníme a taktéž nakrájíme.

  2. V nádobě pomalého hrnce nebo na pánvi rozpálíme tuk, rozvoníme cibuli a česnek nakrájené na hrubé plátky, maso a zeleninu orestujeme.

  3. Pak vložíme nádobu zpět do obalu, okořeníme, zalijeme vývarem jen do půlky výše směsi.

  4. Pomalíme na 2.stupni 3 hodiny. Případně dochutíme. Podáváme s různě upravenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!