Pomalené plecko v zelenině
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g vepřového plecka
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- stonek řapíkatého celeru
- asi 5 cm bílé části pórku
- 1 mrkev
- 6 kapustiček
- 150 g kapusty
- sůl
- pepř
- tymián
- chilli vločky
- rozmarýn
- libeček
- sádlo nebo jiný tuk
Postup Pomalené plecko v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Maso odblaníme a taktéž nakrájíme.
V nádobě pomalého hrnce nebo na pánvi rozpálíme tuk, rozvoníme cibuli a česnek nakrájené na hrubé plátky, maso a zeleninu orestujeme.
Pak vložíme nádobu zpět do obalu, okořeníme, zalijeme vývarem jen do půlky výše směsi.
Pomalíme na 2.stupni 3 hodiny. Případně dochutíme. Podáváme s různě upravenými brambory.