Pomalené kuřecí špalíčky v pikantní omáčce a zeleninová rýže
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 8 kuřecích špalíčků
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka celých žampionů
- 60 ml kvalitního kečupu
- 60 ml sojové omáčky
- 60 ml třtinového cukru
- 3 stroužky česneku
- slabá ½ lžička pepře
- sůl
- 60 ml kukuřičného škrobu
- voda
- Zeleninová rýže:
- 1 hrníček rýže (jasmínová)
- máslo na dva prsty
- sůl
- hrst hrášku
- 1 menší mrkev
- ½ žluté kapie
Postup Pomalené kuřecí špalíčky v pikantní omáčce a zeleninová rýže
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí špalíčky umyjeme, osušíme a stáhneme z kůže. (Komu nevadí neopečená kůže, může nechat) Česnek utřeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme i s kapií na malé kostičky. Mrkev dáme krátce povařit do osolené vody.
Do pomalého hrnce dáme krájená rajčata, kečup, cukr, česnek, sojovou omáčku, pepř, sůl a vše pořádně zamícháme. Vložíme kuřecí špalíčky, několikrát je otočíme, aby byly se všech stran dobře obalené směsí a pomalíme na LOW-8 hodin.
1 hodinu před koncem, přilijeme kukuřičný škrob, rozmíchaný v trošce vody a přidáme scezené žampiony.
Mezitím uvaříme rýži: Do kastrolku si dáme 1 hrníček opláchnuté rýže, máslo a za stálého míchání necháme máslo rozpustit a obalit všechna zrnka rýže. Pak přidáme 2 hrnky vody, osolíme a přikryté pomalu vaříme, až se voda vyvaří.
Uvařenou rýži vidličkou načechráme, přidáme mrkev, hrášek a kapii a můžeme servírovat.