Kakaová roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 celá vejce
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce teplé vody
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- Náplň:
- 100 g másla
- 1 čokoládový pudink bez vaření
- 300 ml mléka
- Granko
Postup Kakaová roláda
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny a pomalu přidaváme vodu a olej. Mouku promícháme s kakaem a lehce vmícháme do vyšlehané pěny. Vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečema cca 8-10 minut na 180°C.
Náplň: Vyšlehame si máslo. Puding si připravíme dle návodu na obalu ve 300ml mléka a zašleháme k máslu.
Po vytažení z trouby ihned srolujeme do rolády a dáme vychladit. Po vychladnutí naplníme krémem a trochu si necháme i na potření rolády z hora. Nakonec posypeme grankem.