Sachrův dortík
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 vajec
- 160 g másla,
- 60 g hořké čokolády (čím víc % tím lépe)
- 160 g hladké mouky
- 160 g cukru moučky
- lžička kypřícího prášku
- kyselejší zavařeninu
- POLEVA:
- 120 g čokolády
- 60 g másla
Postup Sachrův dortík
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme si sníh ze 6-ti bílků, pak ušleháme žloutky s máslem a cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme.
Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a na konec tuhý sníh. Těsto vylejeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Dáme pomalu péct do vyhřáté trouby.
Vychladlý korpus dáme vychladnout a pak rozřízneme a pomažeme marmeládou.
Mezitím si připravíme polevu, ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou.
Poté potřeme dort polevou a necháme minimálně 3 hodiny v chladu.