Lososový pstruh se smetanovou brokolicí

Recepty, Ryby

Suroviny

300 - 400 g filé z lososového pstruha
1 brokolice (500 g)
100 -150 g kysané smetany
olej (olivový na vaření)
sůl
pepř
vegeta nebo Maggi Harmonie chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plát pstružího filé omyjeme, osušíme, naporcujeme, lehce potřeme olejem a osolíme. Dáme na plech, vyložený papírem na pečení, kůží dolů.

  2. Brokolici uvaříme v lehce slané vodě (jen co změkne, aby se nerozpadala), scedíme, rozmixujeme nebo rozšťoucháme (na menší kousky, nikoliv na kaši), smícháme s kysanou smetanou a lehce ochutíme vegetou nebo dochucovadlem Maggi Harmonie chuti a pepřem. Přihřejeme, ale už nevaříme.

  3. Plech s pstruhem dáme do trouby, rozpálené na 200 stupňů a nastavené na grilování (pokud máme). Pečeme maximálně 10 minut.

  4. Rybu s brokolicí naservírujeme na talíře a přidáme bramborovou přílohu: vařené nebo šťouchané brambory, bramborovou kaši. Hranolkům bych se raději vyhnula, aby nepřebíjely jemnou chuť masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!