Lososový pstruh se smetanovou brokolicí
Recepty, RybySuroviny
- 300 - 400 g filé z lososového pstruha
- 1 brokolice (500 g)
- 100 -150 g kysané smetany
- olej (olivový na vaření)
- sůl
- pepř
- vegeta nebo Maggi Harmonie chuti
Postup Lososový pstruh se smetanovou brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Plát pstružího filé omyjeme, osušíme, naporcujeme, lehce potřeme olejem a osolíme. Dáme na plech, vyložený papírem na pečení, kůží dolů.
Brokolici uvaříme v lehce slané vodě (jen co změkne, aby se nerozpadala), scedíme, rozmixujeme nebo rozšťoucháme (na menší kousky, nikoliv na kaši), smícháme s kysanou smetanou a lehce ochutíme vegetou nebo dochucovadlem Maggi Harmonie chuti a pepřem. Přihřejeme, ale už nevaříme.
Plech s pstruhem dáme do trouby, rozpálené na 200 stupňů a nastavené na grilování (pokud máme). Pečeme maximálně 10 minut.
Rybu s brokolicí naservírujeme na talíře a přidáme bramborovou přílohu: vařené nebo šťouchané brambory, bramborovou kaši. Hranolkům bych se raději vyhnula, aby nepřebíjely jemnou chuť masa.