Křupavé kousky rybího filé v tempura těstíčku
Recepty, RybySuroviny
- 4 kostky rybího filé
- bílý pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- 80 g hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžička rýžové mouky
- 1/2 lžičky mořské soli
- 200 ml perlivé minerálky
- olej na smažení
Postup Křupavé kousky rybího filé v tempura těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Filé nakrájíme na kostky velikosti soust, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.
V misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, mořskou sůl a rýžovou moučku.
Zalijeme ledově vychlazenou minerálkou a promícháme.
Kousky filé namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dokřupava a dozlatova. Ihned servírujeme.