Křupavé kousky rybího filé v tempura těstíčku

Recepty, Ryby

Suroviny

4 kostky rybího filé
bílý pepř
sůl
citrónová šťáva
80 g hladké mouky
1 lžíce kukuřičné mouky
1 lžička rýžové mouky
1/2 lžičky mořské soli
200 ml perlivé minerálky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Filé nakrájíme na kostky velikosti soust, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.

  2. V misce smícháme mouku, kukuřičnou mouku, mořskou sůl a rýžovou moučku.

  3. Zalijeme ledově vychlazenou minerálkou a promícháme.

  4. Kousky filé namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dokřupava a dozlatova. Ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!