Kuřecí paličky sweet chilli podle Koko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích paliček (spodní stehýnka)
- 1. marináda:
- 120 ml olivového oleje
- 1 lžička mletého nového koření
- 1/2 lžičky skořice
- špetka muškátového květu
- černý pepř
- sůl
- ---
- 2. marináda:
- 2 lžíce 1. marinády
- 2 stroužky česneku
- 150 g rajčatového pyré
- 2 lžíce medu
- 5 lžic sójové omáčky
- 1 lžíce worchesteru
- tabasco
- chilli(místo Tabasca)
- 2 lžíce másla
Postup Kuřecí paličky sweet chilli podle Koko
Postup přípravy receptu
-
Na první marinádu smícháme olivový olej, mleté nové koření, skořici, pepř a muškátový květ.
Do igelitového sáčku vložíme lehce osolené kuřecí paličky a přilijeme marinádu. Dvě lžíce marinády si ponecháme stranou. Promícháme, protřepeme, promneme a necháme v ledničce marinovat přes noc.
Do kastrůlku vložíme zbytek první marinády, přidáme nadrobno nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Přidáme rajčatové pyré, tabasco nebo chilli podle chuti, sójovou omáčku, worchester a med.
Na mírné teplotě necháme redukovat cca 12 minut. Sundáme z plotýnky a vmícháme máslo. Necháme chladnout a uložíme do druhého dne.
Druhý den maso opečeme na pánvi dozlatova, přendáme do pekáče a ze všech stran potřeme druhou marinádou. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut v troubě rozehřáté na 200°C.
Poté alobal odstraníme, teplotu v troubě zvýšíme na 250°C, maso ještě jednou potřeme zbytkem druhé marinády a dopečeme do krásné barvy a takového stupně propečenosti masa, že se odděluje od kosti.