Věnečky z odpalovaného těsta II
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 260 ml mléka
- 100 g másla
- 160 g hladké mouky
- špetka soli
- 4 vejce
- 1/2 PDP
- krém:
- 1,5 sáčku vanilkového pudinku
- 0,5 l mléka
- 0,5 dcl rumu
- 125 g másla
- 100 g cukru moučka
Postup Věnečky z odpalovaného těsta II
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Mléko s tukem přivedu k varu a přidám špetku soli, stáhnu z plotny, přisypu mouku, promíchám a vrátím opět na plotnu, nepřestáváme míchat, dokud nám nevznikne hladké těsto, které se nám nelepé na hrnec. Necháme trochu vychladnout, přidáme vejce a prášek do pečiva a zpracujeme. Těstem naplníme cukrářský sáček a stříkáme na plech kolečka (cca 5 cm), každé kolečko nastříkáme jakoby na dvě patra. Dáme péct do trouby vyhřáté na 230°C, po 10 minutách ztlumíme na 180°C a dopečeme ještě zhruba 10 minut. Během prvních deseti minut troubu neotvírat.
Ještě teplé věnečky rozkrojíme napůl, po vychladnutí plníme krémem.
Krém: Pudink připravíme klasickým způsobem v 0,5 l mléka s rumem. Máslo ušleháme s cukrem. Až pudink zchladne, vmícháme máslo s cukrem. Krémem plníme věnečky.