Znojemské šulánky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- asi 100 ml mléka
- 50 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý pepř
- trochu strouhanky
- malé sladkokyselé okurky
- Na trojobal:
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
Postup Znojemské šulánky
Postup přípravy receptu
-
K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř a dobře vymícháme. Po 15 min odpočinku přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě.
Lžící ukrojíme kousek mletého, položíme do dlaně, na něj malou okurku a dobře ji do masa zabalíme. Takto zabalíme všechny okurky a spotřebujeme všechno mleté - pak šulánky uložíme na plech s pečícím papírem, zastříkneme olejem a upečeme v troubě při 180-200 °C.
Nebo každý šulánek obalíme v trojbalu a usmažíme na pánvi v rozehřátém oleji.