Straciatellový řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

PIŠKOT:
3 vejce
1 lžíce oleje
90 g cukru krupice
90 g hladké mouky
STRACIATELLA KRÉM:
2 měkké tvarohy
250 g smetany (33%)
20 g smeta-fix
40 g vanilkový cukr
25 g nastrouhané čokolády
cukr moučka podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh, žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao, pokud chce mít plát tmavý. Rozetřeme na plech s peč. papírem, pečeme při 220°C.

  2. KRÉM: Smetanu smícháme se smeta-fixem a vyšleháme. Poté jemně smícháme s tvarohem a ostatními ingrediencemi.

  3. Upečený, vychladlý a z papíru sundaný piškot si rozkrájíme na tři stejné díly.

  4. Na spodní rozetřeme krém, přiklopíme druhý plát. Na něj opět krém a poslední plát.

  5. Celý řez omažeme do hladka krémem a vrch posypeme strouhanou čokoládou (můžem nahradit ořechy, grankem, ovocem...). Necháme zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!