Straciatellový řez
Recepty, MoučníkySuroviny
- PIŠKOT:
- 3 vejce
- 1 lžíce oleje
- 90 g cukru krupice
- 90 g hladké mouky
- STRACIATELLA KRÉM:
- 2 měkké tvarohy
- 250 g smetany (33%)
- 20 g smeta-fix
- 40 g vanilkový cukr
- 25 g nastrouhané čokolády
- cukr moučka podle chuti
Postup Straciatellový řez
Postup přípravy receptu
-
PIŠKOT: bílky si vyšleháme s cukrem v pevný sníh, žloutky rozšleháme s olejem a obě hmoty spojíme. Přimícháme mouku. Můžeme i kakao, pokud chce mít plát tmavý. Rozetřeme na plech s peč. papírem, pečeme při 220°C.
KRÉM: Smetanu smícháme se smeta-fixem a vyšleháme. Poté jemně smícháme s tvarohem a ostatními ingrediencemi.
Upečený, vychladlý a z papíru sundaný piškot si rozkrájíme na tři stejné díly.
Na spodní rozetřeme krém, přiklopíme druhý plát. Na něj opět krém a poslední plát.
Celý řez omažeme do hladka krémem a vrch posypeme strouhanou čokoládou (můžem nahradit ořechy, grankem, ovocem...). Necháme zatuhnout.