Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
- 50 g škrobu (tapiokový, kukuřičný)
- 90 g cukru
- 50 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
- 1 lžička sušených levandulových kvítků
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy
- asi 100 ml vody
Postup Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto.
Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak.
Z těsta formujeme menší kulaté sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 15 minut, až okraje zrůžoví.