Citronovo-levandulové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g univerzální bezlepkové mouky (použila jsem Doves Farm samokypřící)
50 g škrobu (tapiokový, kukuřičný)
90 g cukru
50 g bezmléčného tuku (Alsan, Stella)
1 lžička sušených levandulových kvítků
1 lžička strouhané citronové kůry
1 lžíce citronové šťávy
asi 100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme pevné nelepivé těsto.

  2. Vodu přidáváme postupně podle potřeby, protože každá mouka saje trochu jinak.

  3. Z těsta formujeme menší kulaté sušenky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 170 °C asi 15 minut, až okraje zrůžoví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!