Pekařský vepřový závitek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400-600 g vepřové plece
- 2 plátky světlého toustového chleba
- 2 lžíce másla
- 2 ančovičky (nebo sardelová pasta)
- 100 g anglické slaniny
- 2 žloutky
- zelená petrželka
- vývar
- pepř
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mléka
- 50 ml bílého vína
- kousek sádla
Postup Pekařský vepřový závitek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme, po okrajích nařízneme.
Lehce osolíme a opepříme.
Do sekacího mixéru dáme kousky toustového chleba, slaniny, změklé máslo, ančovičky, zalijeme asi dvěma lžícemi mléka a vše rozmixujeme na pastu.
Přidáme žloutky a nasekanou petrželku a pastou potřeme plátky masa.
Stočíme je do závitku a klademe vedle sebe do sádlem vymazaného pekáčku.
Povrch posypeme hladkou moukou a dáme zprudka zapéct do trouby.
Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180°C, podlijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa a pečeme doměkka.
Během pečení poléváme a podléváme horkým vývarem.
Vypečenou šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme lžící mouky, promícháme, zalijeme vínem a vývarem a vrátíme do trouby, kde vše spolu s masem ještě asi 20 minut přikryté podusíme.