Pekařský vepřový závitek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400-600 g vepřové plece
2 plátky světlého toustového chleba
2 lžíce másla
2 ančovičky (nebo sardelová pasta)
100 g anglické slaniny
2 žloutky
zelená petrželka
vývar
pepř
sůl
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce mléka
50 ml bílého vína
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a dobře naklepeme, po okrajích nařízneme.

  2. Lehce osolíme a opepříme.

  3. Do sekacího mixéru dáme kousky toustového chleba, slaniny, změklé máslo, ančovičky, zalijeme asi dvěma lžícemi mléka a vše rozmixujeme na pastu.

  4. Přidáme žloutky a nasekanou petrželku a pastou potřeme plátky masa.

  5. Stočíme je do závitku a klademe vedle sebe do sádlem vymazaného pekáčku.

  6. Povrch posypeme hladkou moukou a dáme zprudka zapéct do trouby.

  7. Po čtvrt hodině ztlumíme teplotu na 180°C, podlijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa a pečeme doměkka.

  8. Během pečení poléváme a podléváme horkým vývarem.

  9. Vypečenou šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme lžící mouky, promícháme, zalijeme vínem a vývarem a vrátíme do trouby, kde vše spolu s masem ještě asi 20 minut přikryté podusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!