Pečené filé s přílohou z amarantu, kuskusu, zeleniny

Recepty, Ryby

Suroviny

Na pečené filé:
2 ks rybího filé
rozmarýn
citronová šťáva
máslo
mořská sůl
Na přílohu:
30 g amarantu
30 g kuskusu
lžíce lahůdkového droždí
lžíce citronové šťávy
olivový olej
mořská sůl
mrkev
fenykl
pórek
Dále:
smetanu
strouhaný Eidam

Postup přípravy receptu

  1. Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut.

  2. Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po dovaření přidáme kuskus, citronovou šťávu, lahůdkové droždí, sůl, přiklopíme pokličkou a necháme dojít. Pokud se nám voda vyvařila, přidáme ke směsi asi 1,5 dcl horké vody.

  3. Zatímco se vaří amarant, nakrájíme si pórek, fenykl a mrkev podle fantazie a restujeme na olivovém oleji.

  4. K zelenině přidáme směs amarantu a kuskusu, restujeme asi tři minutky. Servírujeme na talíř první přílohu, na ni položíme filé. Zalít můžeme sosem připraveným z výpečku z filé, ve kterém jsme rozmíchali strouhaný eidam a smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!