Pečené filé s přílohou z amarantu, kuskusu, zeleniny
Recepty, RybySuroviny
- Na pečené filé:
- 2 ks rybího filé
- rozmarýn
- citronová šťáva
- máslo
- mořská sůl
- Na přílohu:
- 30 g amarantu
- 30 g kuskusu
- lžíce lahůdkového droždí
- lžíce citronové šťávy
- olivový olej
- mořská sůl
- mrkev
- fenykl
- pórek
- Dále:
- smetanu
- strouhaný Eidam
Postup Pečené filé s přílohou z amarantu, kuskusu, zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Filé zakápneme citronem, osolíme, posypeme rozmarýnem a dáme na máslo do zapékací mísy, pečeme asi 25 minut.
Mezitím vaříme v 4 dcl vody amarant asi 15 minut, po dovaření přidáme kuskus, citronovou šťávu, lahůdkové droždí, sůl, přiklopíme pokličkou a necháme dojít. Pokud se nám voda vyvařila, přidáme ke směsi asi 1,5 dcl horké vody.
Zatímco se vaří amarant, nakrájíme si pórek, fenykl a mrkev podle fantazie a restujeme na olivovém oleji.
K zelenině přidáme směs amarantu a kuskusu, restujeme asi tři minutky. Servírujeme na talíř první přílohu, na ni položíme filé. Zalít můžeme sosem připraveným z výpečku z filé, ve kterém jsme rozmíchali strouhaný eidam a smetanu.