Pšeničné bagetky s 60% celozrnné mouky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na omládek:
- 130 g vlažné vody
- lžička sladěnky
- 10 g droždí
- 160 g hladké mouky
- – dobře umícháme a zakryté necháme asi hodinu kynout
- Do těsta dále:
- 170 g vody
- 3 lžíce oleje
- lžička cukru
- 1,5-2 rovné lžičky soli
- 300 g pšeničné mouky celozrnné jemné
- 30 g hladké mouky
Postup Pšeničné bagetky s 60% celozrnné mouky
Postup přípravy receptu
-
K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí 1-2x promísíme.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Necháme znovu nakynout na plechu, pak pomašlujeme vejcem, popř. nařízneme a dáme upéct do vyhřáté trouby (prvních pár minut 200°C, pak můžeme snížit na 180°C a dopéct).