Pšeničné bagetky s 60% celozrnné mouky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
130 g vlažné vody
lžička sladěnky
10 g droždí
160 g hladké mouky
– dobře umícháme a zakryté necháme asi hodinu kynout
Do těsta dále:
170 g vody
3 lžíce oleje
lžička cukru
1,5-2 rovné lžičky soli
300 g pšeničné mouky celozrnné jemné
30 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout - během kynutí 1-2x promísíme.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Necháme znovu nakynout na plechu, pak pomašlujeme vejcem, popř. nařízneme a dáme upéct do vyhřáté trouby (prvních pár minut 200°C, pak můžeme snížit na 180°C a dopéct).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!