Koláče Danča

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
špetka soli
¼ l vlažného mléka
4 lžičky moučkového cukru
6 lžic oleje
2 žloutky
½ kostky droždí
Nádivka:
2 kostky tvarohu
3 lžíce moučkového cukru
1 žloutek
1 sáček vanilkového pudinku
strouhaná citronová kůra
Ostatní suroviny:
švestková povidla
Drobenka:
140 g polohrubá mouka
100 g máslo
100 g cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin na těsto i s kváskem vypracujeme hladké těsto, které v míse pod utěrkou v pokojové teplotě necháme necelou hodinu vykynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme na vále na plát, nožem nakrájíme čtverečky a naplníme tvarohovou náplní. Můžeme přidat rozinky předem namáčené v rumu a koláčky uzavřeme. Promáčkneme do koláčů důlek a ten potřeme povidly a posypeme drobenkou. Hotové koláče necháme na plechu ještě 15 minut nakynout.

  3. Koláče pečeme při 175 stupních, až jsou zlaté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!