Koláče s ovocem a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300-350 g polohrubé mouky
- 150 ml vlažného mléka
- 80 g rozpuštěného másla
- 1/2 kostky čerstvého droždí
- 1 vejce
- 80 g cukru krupice
- špetka soli
- sáček vanilkového cukru nebo vanilkové aroma
- Dále:
- kompotované broskve
- kompotované švestky
- (měla jsem vše domácí)
- Drobenka:
- 40 g másla
- 80 g hladké mouky
- 80 g cukru krupice
- Dále:
- vejce na potření
Postup Koláče s ovocem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
V míse v trošce vlažného mléka a cukru rozmícháme droždí na kašičku a necháme vzejít kvásek.
Přilijeme zbytek mléka, vychladlé rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Do tekutiny pak postupně vmícháme směs mouky, cukru, vanilky a soli. Vymícháme hladké, středně husté těsto, necháme je 30-40 minut odpočinout.
Těsto vyválíme a z něj vytvoříme koláče, ty dáme rovnou na plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme ještě na chvíli kynout, tak na 10 minut.
Koláče potřeme ještě rozšlehaným vejcem a dáme péct na 190 °C do předehřáté trouby a pečeme do růžova.