Koláče s ovocem a drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

300-350 g polohrubé mouky
150 ml vlažného mléka
80 g rozpuštěného másla
1/2 kostky čerstvého droždí
1 vejce
80 g cukru krupice
špetka soli
sáček vanilkového cukru nebo vanilkové aroma
Dále:
kompotované broskve
kompotované švestky
(měla jsem vše domácí)
Drobenka:
40 g másla
80 g hladké mouky
80 g cukru krupice
Dále:
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V míse v trošce vlažného mléka a cukru rozmícháme droždí na kašičku a necháme vzejít kvásek.

  2. Přilijeme zbytek mléka, vychladlé rozpuštěné máslo a rozšlehané vejce. Do tekutiny pak postupně vmícháme směs mouky, cukru, vanilky a soli. Vymícháme hladké, středně husté těsto, necháme je 30-40 minut odpočinout.

  3. Těsto vyválíme a z něj vytvoříme koláče, ty dáme rovnou na plech, poklademe ovocem, posypeme drobenkou a dáme ještě na chvíli kynout, tak na 10 minut.

  4. Koláče potřeme ještě rozšlehaným vejcem a dáme péct na 190 °C do předehřáté trouby a pečeme do růžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!