Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny
Recepty, HoubySuroviny
- čerstvé žampiony střední velikosti
- plátky dobré anglické slaniny (na každý žampion 2ks)
- niva (nebo jiný sýr s modrou plísní)
- strouhanka
- kousek slaniny na kostičky
- povařené brambory (měla jsem vařené ve slupce)
Postup Gratinované žampiony plněné nivou s křupavou strouhankou a vůní slaniny
Postup přípravy receptu
-
Žampiony omyjeme, vylomíme nohu, vložíme pár kostiček nivy (žampióny nesolíme, niva je slaná dost) a obtočíme je dokola slaninou. Můžeme spíchnout párátkem.
pekáče nakrájíme na kousky předvařené brambory, osolíme, pocákáme olejem, poklademe připravenými žampiony a dáme zapékat do trouby rozehřáté na 220°C. Gratinujeme dokud se sýr nezačne rozpouštět.
Zatím si na pánvi vyškvaříme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, na které následně krátce orestujeme strouhanku (nešetříme na množství). Touto voňavou posýpkou zasypeme žampiony a dopečeme ještě 12-15 minut dokud anglické nezačnou černat kanýrky.