Králíčí polévka s vůní uzeného
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 litru vývaru z uzeného masa (připravený dle svého receptu)
- z 1 králíka hlava, přední packy, játra
- sůl
- pepř
- majoránka nebo dobromysl
- uzená paprika
- libeček (nemusí být)
- 300 g zeleniny do polévky (dala jsem Mochovskou mraženou zeleninu)
- hrst vlasových nudlí
Postup Králíčí polévka s vůní uzeného
Postup přípravy receptu
-
Do horkého vývaru vložíme očištěné části králíka, játra nakrájená na kousky a pomalým varem vaříme do změknutí masa (cca 50 min.) Okořeníme dle chuti.
Měkké maso vyndáme, vložíme zeleninu a nudle provaříme asi 6 min. Mezitím si obereme maso z hlavy a pacek a vložíme zpět. Prohřejeme a pokud je potřeba, dokořeníme. Vynikající využití vývaru z uzených žebírek či jiného uzeného masa.