Medailonky z plecka na žampionech a whisky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového plecka (nějakého pěkného)
- 8 čerstvých žampionů
- 1 střední cibule
- olej na smažení
- 3 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce Whisky
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- drcený kmín dle chuti
- voda
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Medailonky z plecka na žampionech a whisky
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme whisky, sójovou omáčkou, sůl, pepř, sušený česnek a drcený kmín dle chuti.
Maso nakrájíme na plátky, trochu poklepeme a potřepete každý plátek z obou stran připravenou marinádou. Necháme odpočinout.
Zatím si nakrájíme na plátky žampiony, cibulku na jemno a můžeme si připravit přílohu (já poprvé dělala kaši, příště vyzkouším i s rýží).
V tlakovém hrnci si rozpálíme trochu oleje, osmahneme na něm cibulku a pak žampiony, ztlumíme oheň a chvilku žampionky dusíme. Mezitím si na pánvi zprudka osmahneme plátky plecka, které poté vložíme k cibulce a žampionům. Přilijeme zbytek marinády a zalejeme vodou tak, aby maso neplavalo. V tlakovém hrnci dusíme směs asi půl hodiny (záleží na Vašem tlakáči).
Poté plátky masa vyjmeme a šťávičku buď zasypeme moukou nebo první mouku rozmícháme v trošce vody a pak vlijeme a zamícháme. Necháme povařit asi 10 minut, pak vložíme zpět maso, prohřejeme a můžeme podávat.